דילוג לתוכן

סל קניות

סל הקניות ריק

בריחת שתן. אילוסטרציה

בריחת שתן – טבעי שנדבר על זה | אורגניקזון

המצב של בריחת שתן (הנקרא גם דליפת שתן) הינו מצב רפואי בו האדם לא מצליח להחזיק את השתן בשלפוחית השתן וכתוצאה מכך משתחרר השתן באופן שאינו רצוני. בעיה זו יכולה להיות זמנית או קבועה ולרוב מאפיינת את הגיל המבוגר יותר, אך לאו דווקא.

הגורמים הנפוצים לבריחת שתן:

הריון ולידה, צריכת קפאין ברמה גבוה, השמת יתר, מאמץ המתרכז בבטן, דלקת וזיהום בדרכי השתן, הגדלה שפירה של הערמונית, בעיה אנטומית בדרכי השתן, היחלשות שרירי רצפת האגן ועוד. קיימים מגוון טיפולים היכולים לסייע למצב של בריחת שתן.
בבלוג זה נסקור מגוון טיפולים והמלצות הקיימים ברפואה הטבעית, המתאימים בין היתר גם למניעה. יש לציין כי הטיפולים אותם נציע אינם מחליפים ייעוץ רפואי המותאם אישית לכל אדם.
תנועה: אימונים כמו פיזיותרפיה, פילאטיס ושיטת פאולה עשויים לסייע בחיזוק שרירי רצפת האגן ושיפור השליטה בסוגרים של שלפוחית השתן. בנוסף האימון יכול לשפר את איכות החיים ולהקל על כאבים.
צמחי מרפא: צמחים כמו שבטבט, שורש סרפד ופלנטגו הינם צמחים שעובדים ספציפית על מערכת השתן. כחלק מטיפול שלם הם יכולים לסייע חיזוק טונוס שרירי רצפת האגן, להרגיע דלקות ולשפר את הבריאות הכללית.
המלצות להיגיינה נשית נקיה לספיגה: קיימים מגוון מוצרים בשוק המותאמים לבריחת שתן בדרגות שונות. אנחנו ממליצות על מוצרי הגיינה נשית לבריחת שתן מכותנה הנקייה מכימיקלים ופלסטיק. מוצרים בעלי כושר ספיגה גבוה, ומותאמים לבעלות עור רגיש.
תזונה ושתייה: יש לפקח על כמות הנוזלים הנצרכים. שתייה מועטת מידיי תגרום להתייבשות קלה והמלחים המצטברים בשלפוחית עלולים לגרות אותה ולגרום לבריחת שתן. כמו כן יש לשלב אכילת סיבים תזונתיים למניעת עצירות. בעת מצב של התרוקנות כשיש עצירות, לעיתים נוצר לחץ בבטן התחתונה היכול להשפיע גם על שלפוחית השתן עצמה. סיבים תזונתיים ניתן למצוא בשפע בירקות ופירות כמו מלפפון, תפוחים, אגוזים וזרעים.
אימוץ כללים לאורח חיים בריא: שמירה על משקל גוף תקין יקטין את הלחץ על השלפוחית ויסייע בניהול התרוקנותה באופן נשלט. ניתן במהלך היום בעבודה לשלב כיווץ והרפייה של רצפת האגן.
הימנעות: מומלץ להימנע מחומרים המגרים את שלפוחית השתן כמו קפה הידוע החומר משתן, וגם מזון מתובל מידיי המגרה את שלפוחית השתן. כמו כן מומלץ להימנע ממזונות חומציים כמו פירות הדר שגם הם מגרים את שלפוחית השתן.
אל תתביישו ופנו לגורמים מקצועיים שיכולים לסייע לכם ולשפר את איכות חייכם!
כתב: רון ראובן – נטורופת N.D, הרבליסט קליני ורפלקסולוג.
המידע במאמר נכתב ע"י נטורופת מוסמך והוא אינו מהווה המלצה או תחליף לייעוץ רפואי. ההסתמכות על הכתוב היא על הקורא בלבד ומומלץ להתייעץ עם רופא או מטפל טרם השימוש. נשים בהריון, מניקות, קשישים, ילדים ואנשים החולים במחלות כרוניות או נוטלים תרופות מרשם יש להיוועץ בגורם רפואי טרם השימוש.

מאמרים נוספים

צריכה ידידותית לסביבה

10 טיפים פשוטים לצריכה חכמה, מקיימת וידידותית לסביבה | אורגניקזון

לרגל יום איכות הסביבה החל בחודש יוני 10 טיפים פשוטים לצריכה חכמה, מקיימת וידידותית לסביבה שניתן לקיים בכל בית! מאת: שרונה רומנו לזר יועצת סביבה וקיימות ומנכ"לית חברת אורגניקזון

להמשך קריאה
מוצרים לעור שמן. בתמונה: נשים עם עור שמן

מוצרים לעור פנים שומני - כל מה שאתן חייבות להכיר! | אורגניקזון

כל הטיפים והמוצרים לאיזון עור פנים שומני - מחכה לך בבלוג!

להמשך קריאה