
חזרה בריאה לבית הספר | אורגניקזון
החזרה לבית הספר יכולה להיות מעבר מאתגר עבור ילדים והורים. הכנו לכן ולכן כמה טיפים ורעיונות שיכולים לעזור לכן ולילדים לקראת השנה החדשה

רעיונות לארוחת בוקר בריאה:
ארוחת בוקר היא החשובה ביותר, זה אנחנו כבר יודעות, ארוחה מזינה מלאה בויטמינים, מינרלים, פחמימות מלאות וחלבונים יכולה להשפיע על המשך היום של הילד שלנו. הימנעו מדגנים לבנים וחטיפים מתוקים. במקום זאת, בחרו במזונות עשירים בנוטריינטים כמו שיבולת שועל, דגנים מלאים, ירקות ופירות מכל הצבעים, פירות יער וממרחים עשירים בחלבון כמו חומוס, או ממרח גבינה טבעוני העשוי שקדים או קשיו.
למהלך היום הקפידו לצייד את הילדים בבקבוק מים גדול ולא בשתייה ממותקת, או מיצים גם אם הם טבעיים. בשתייה הממותקת מסתתרות כמויות גבוהות של סוכר שלא מרגישים אותן במהלך השתייה. עליית הסוכר בגוף, ולאחריה ירידת הסוכר החדה יכולה להוציא אותנו מריכוז ולפתח בעיות קשב. ומה לגביי "נשנושים?" שאלה מעולה – אגוזים, שקדים, מעט פירות יבשים או מקלונים של ירקות יכולים להוות תחליף מעולה לחטיף תעשייתי מעובד.
טיפים ידידותיים לשמירה על הסביבה:
אחרי שהחלטנו שהילד שלנו יאכל בריא, ההחלטה להשתמש בכלי אחסון שידידותיים יותר לסביבה היא החלטה ששווה לאמץ! קיימים מגוון כלים אקולוגיים שאפשר להשתמש בהם, אנחנו ב"בשבילנו" יצרנו מספר מוצרים שיהיו בול עבור השעות בבית הספר.
חשוב לזכור שהגנה על הסביבה מתחילה בשינויים קטנים! את הכריך של ארוחת הבוקר ניתן לעטוף בשקיות נייר שלא מולבנות בכלור, או בעטיפת אריזת סדנוויץ’ רב פעמית שניתן להשתמש בה בכל יום בשנה. את הנשנושים הטעימים אפשר לאחסן בקלות בכיס נשנושים שישמור על הטריות. העדיפו בקבוק מים מנירוסטה רב פעמי שישמור על המים קרירים במהלך היום, והימנעו מבקבוקי פלסטיק מזהמים.
קבלו מאיתנו שני מתכונים טעימים ומתוקים (וקצת יותר בריאים) שכיף להכין עם הילדים:
- ממרח שוקולד טבעוני - קצת יותר בריא והרבה פחות סוכר!
- חצי כוס טחינה גולמית ללא מלח
- 2 כפות סילאן טבעי או מייפל
- 1 כף אבקת קקאו
- 1 כפית תמצית וניל אמיתי
הוראות הכנה: מערבבים הכל בקערה ו.. זהו! ניתן לשמור בקירור למשך כשבוע.
כתב: רון ראובן – נטורופת N.D, הרבליסט קליני ורפלקסולוג.
המידע במאמר נכתב ע"י נטורופת מוסמך והוא אינו מהווה המלצה או תחליף לייעוץ רפואי. ההסתמכות על הכתוב היא על הקורא בלבד ומומלץ להתייעץ על רופא או מטפל טרם השימוש. נשים בהריון, מניקות, קשישים, ילדים ואנשים החולים במחלות כרוניות או נוטלים תרופות מרשם יש להיוועץ בגורם רפואי טרם השימוש.