דילוג לתוכן

סל קניות

סל הקניות ריק

תקריב על צמח אלוורה

סגולות האלוורה | אורגניקזון

האלוורה, הצמח הירוק שכולנו מכירים, הוא לא רק קקטוס יפה אלא צמח מרפא של ממש! הוא מכונה לעתים קרובות "צמח אלמוות" בשל אינספור יתרונותיו הבריאותיים לגוף ולטיפוח העור. העלים העבים והבשרניים שלו מלאים בחומר ג’לי המוכר בכל בית, במיוחד בתחומי הטיפוח והקוסמטיקה. במאמר זה נחשוף כמה מסגולות האלוורה, נלמד על השימושים העיקריים שלה עבור העור, אמצעי זהירות שיש לקחת בחשבון, הסיבות לשימוש הנרחב שלה בקוסמטיקה, טיפים לשימוש מיטבי ועוד.
מאמר זה אינו מהווה המלצה רפואית וכן לפני טיפול באלוורה (פנימי או חיצוני) אנחנו ממליצות להתייעץ עם גורם רפואי או מטפל מוסמך.

קצת היסטוריה של האלוורה:

ההיסטוריה של האלוורה עשירה ומגוונת כמו היתרונות שלה. השימוש בצמח מתועד כבר בתרבויות קדומות, שם הוא היה נערץ בשל סגולותיו המרפאות. המצרים הקדמונים התייחסו לאלוורה כ"צמח האלמוות" וכללו אותו בטקסי הקבורה שלהם. מחקר שנעשה מצא כי המלכה קליאופטרה, הידועה ביופיה, השתמשה באלוורה בשגרת הטיפוח היומיומי שלה.
ביוון העתיקה השתמשו באלוורה לטיפול בפצעים ולהפחתת נשירת שיער. הרופא היווני דיוסקורידס תיעד את סגולות הריפוי של הצמח בחיבורו הרפואי “De Materia Medica” באופן דומה.

ממה מורכבת האלוורה?

האלוורה עשירה בחומרים מזינים ותרכובות אורגניות שונות. הצמח מכיל יותר מ-90% מים, מה שמסביר את תכונות הלחות שלו. שאר האחוזים הנותרים הם תערובת מדהימה של רכיבים שונים:
  • ויטמינים: האלוורה מכילה ויטמינים כמו A ,C ו-E שהם נוגדי חמצון חזקים ומסייעים בהגנה על העור מפני נזקי רדיקלים חופשיים. הוא מכיל גם כמויות קטנות של ויטמין B12 חומצה פולית וכולין.
  • מינרלים: מיכלה בכמויות קטנות סידן, כרום, נחושת, סלניום, מגנזיום, מנגן, אשלגן, נתרן ואבץ, החיוניים לתפקוד תקין של תאי הגוף.
  • סוכרים: האלוורה מספקת חד-סוכרים (גלוקוז ופרוקטוז) ופוליסכרידים שונים הידועים בתכונות הלחות המרגיעות שלהם.
  • חומצות שומן: אלוורה מכילה חומצות שומן שונות שהן בעלות תכונות אנטי דלקתיות.
  • חומרים נוספים: האלוורה מכילה גם חומצה סליצילית, הידועה כחומר אנטי דלקתי ואנטי בקטריאלי, ואלווין המספק לחות ומעודד את קצב התחדשות התאים בעור.

שימושים עיקריים של אלוורה בקוסמטיקה ובעולם הביוטי:

האופי המגוון של האלוורה הופכת אותה למרכיב בסיסי בטיפוח העור. ההעדפה ההולכת וגוברת של מוצרים טבעיים ואורגניים מביאה את האלוורה למגוון שימושים, בנוסף, אופן הגידול וההפקה של האלוורה נחשב קל וכמו כן העלות שלה זולה יותר.
  • לחות: ג’ל אלוורה הוא קרם לחות טבעי מעולה. תכולת המים הגבוהה שלו מספקת לחות עמוקה, מה שהופך אותו למרכיב מרכזי בקרמי לחות, סרומים ומוצרי ביוטי אחרים. היא נספגה במהירות לתוך העור, מה שהופך אותה מתאימה לכל סוגי העור. האלוורה בעלת מנגנון כזה שהוא עוזר "לנעול את הלחות בעור" מבלי להשאיר שאריות שמנוניות.
  • הקלה על כוויות שמש: התכונות האנטי דלקתיות של ג’ל האלוורה עוזרות להרגיע ולרפא עור שנשרף בשמש על ידי יצירת שכבת הגנה המסייעת בשמירה על הלחות, מה שהופך אותה לאידיאלית עבור מוצרי אפטר סאן וטיפולים לעור פגום או מגורה.
  • טיפול באקנה: הודות לתכונות האנטי-בקטריאליות והאנטי דלקתיות שלו, אלוורה יכולה לסייע בהפחתת הופעת אקנה. היא גם מכילה חומצה סליצילית, המועילה בטיפול באקנה על ידי פתיחת סתימת נקבוביות והפחתת דלקת. העדיפו ג’ל ניקוי לפנים שמכיל תכולה רבה של אלוורה אורגנית.
  • ריפוי פצעים: אלוורה שימשה באופן מסורתי לטיפול בפצעים. האנזימים של הצמח מסייעים בריפוי מהיר יותר של חתכים קלים, שריטות וכוויות על ידי קידום ייצור קולגן והגברת חוזק מחסום העור הטבעי.
  • שמירה על העור: נוגדי החמצון המגוונים באלוורה, כמו ויטמינים C ו-E עוזרים לשפר את המוצקות הטבעית והלחות של העור. הצמח גם ממריץ את ייצור סיבי האלסטין והקולגן מה שהופך את העור לגמיש יותר. בחרו מוצרים שמכילים כמות רבה של אלוורה, שיחד עם מרכיבים צמחיים נוספים יעניקו לעור בוסט של לחות ויגנו עליו מנזקי הזמן.

כיצד לזהות אלוורה טובה?

זיהוי אלוורה איכותית, בין אם בצורת צמח בגינה ובין אם כמוצר מסחרי, חשובה מאוד כדי להנות מהיתרונות הבריאותיים שלה. הנה כמה טיפים שיכולים לסייע:
  • בדקו את רשימת הרכיבים: המוצר צריך לרשום אלוורה כמרכיב הראשון, המעיד על ריכוז גבוה. הימנע ממוצרים עם רשימה ארוכה של תוספים, ריחות, צבעים וחומרים משמרים. אם בחרתם מוצר טיפוח או רחצה, העדיפו כזה שמכיל אלוורה בתחילת רשימת הרכיבים ומאיכות אורגנית כמו מוצרי ecoLove.
  • חפשו את תו התקן: בחרו מוצרים בעלי הסמכה אורגנית. הסמכה מארגונים בעלי מוניטין גבוה כמו NATRUE או ECOCERT יכולה לספק הבטחה לאיכות המוצר.
  • בחנו את הצמח: אם אתם מעדיפים להשתמש באלוורה טרייה, ודא שהצמח בריא. העלים צריכים להיות עבים, מוצקים וירוקים. הימנע מצמחים עם כתמים חומים או צהובים, העלולים להעיד על מחלה או איכות ירודה.
  • ריח ועקביות: ג’ל אלוורה טהור צריך להיות בעל ריח עדין וטבעי. הימנעו ממוצרים בעלי ניחוחות חזקים או מרקם סמיך מאוד, העשויים להכיל מרכיבים נוספים ולא רצויים.
  • צבע: ג’ל אלוורה טהור הוא שקוף או מעט עכור. מוצרים שהם בצבע ירוק ככל הנראה מכילים חומרי צבע מלאכותיים.

אמצעי זהירות בשימוש באלוורה על העור:

בעוד שאלוורה בטוחה בדרך כלל לשימוש מקומי, יש צורך בכמה אמצעי זהירות:
  • תגובות אלרגיות: אנשים מסוימים עשויים להיות אלרגיים לאלוורה. רצוי לבצע בדיקה על חלק קטן מהעור לפני השימוש (patch test). מרחו כמות קטנה של ג’ל אלוורה על העור והמתינו 24 שעות כדי לראות אם מתרחשת תגובה שלילית כלשהי.
  • שימוש יתר: שימוש מופרז באלוורה עלול להוביל לגירוי או יובש בעור. יש להשתמש בו במתינות וכחלק ממשטר טיפוח מאוזן.
  • שימוש פנימי: משקה האלוורה משמש למגוון מצבים בריאותיים במערכת העיכול והעור. אנא התייעצו בגורם רפואי או מטפל מוסמך לפני השימוש!
טיפ לשימוש בג’ל אלוורה – מסכת לחות ללילה!
מרחו שכבה נדיבה של ג’ל אלוורה אורגני טהור על פנים נקיות לפני השינה. הג’ל יעבוד הלילה כדי להרגיע, ולשחזר את רמות הלחות בעור. ניתן לערבב את הג’ל עם כמה טיפות שמן ויטמין E כדי להעשיר אותו. בבוקר, שטפו את הג’ל במים פושרים ותיהנו מעור רענן וזוהר.
כתב: רון ראובן – נטורופת N.D, הרבליסט קליני ורפלקסולוג.
המידע במאמר נכתב ע"י נטורופת מוסמך והוא אינו מהווה המלצה או תחליף לייעוץ רפואי. ההסתמכות על הכתוב היא על הקורא בלבד ומומלץ להתייעץ על רופא או מטפל טרם השימוש. נשים בהריון, מניקות, קשישים, ילדים ואנשים החולים במחלות כרוניות או נוטלים תרופות מרשם יש להיוועץ בגורם רפואי טרם השימוש.

מאמרים נוספים

מצרכים לניקוי רעלים

8 צעדים לניקוי רעלים In & Out | אורגניקזון

עונת האביב ופתחו של הקיץ הן התקופות של ההתחדשות השנתית. וכמו שהטבע מתחדש ומתחיל מחזור חיים חדש, כך גם הגוף שלנו צריך! ריכזנו עבורכן 8 טיפים לניקוי רעלים קליל ויעיל

להמשך קריאה
חזרה לבית הספר עם אוכל בריא, אילוסטרציה

חזרה בריאה לבית הספר | אורגניקזון

החזרה לבית הספר יכולה להיות מעבר מאתגר עבור ילדים והורים. הכנו לכן ולכן כמה טיפים שיכולים לעזור לקראת השנה החדשה

להמשך קריאה