
יום האישה 2025 | אורגניקזון
באורגניקזון כל יום הוא יום האישה. בחברה שרובה צוות נשי, ששמה את האישה במרכז חשוב לנו ביום האישה להכיר לכן את המנוע העסקי ואת האישה שעומדת מאחורי אורגניקזון - הכירו את שרונה רומנו לזר

מי האישה שהיא השראה עבורך?
כל אישה מיוחדת ומהווה השראה עבורי. החל מסבתי ז"ל שעברה הרבה טלטלות ועדיין תמיד נשארה אופטימית, דרך שלושת הבנות שלי שאני רואה את ההתפתחות והצמיחה האישית שלהן. ההשראה מגיעה מכל אישה שנמצאת סביבי - משפחה, החברות, קולגות... נשים פורצות הדרך בעולם שמציגות דרכים שונות לפרוץ, לצמוח ולהגיע לאיזון ושמחת חיים: מפרידה קאלו, גולדה מאיר, והגיבורות הנוכחיות מהשבעה לאוקטובר כמו לירי אלבג.
איך זה לנהל עסק שרובו נשי?
האמת היא שאני לא ממש מכירה אחרת. בכל התפקידים שעבדתי היה רוב נשי. אז מבחינתי, זה המצב הרגיל. מניחה שנדרשת יותר תשומת לב לפרטים בהקשר של ניהול המשאב האנושי כי באופן מכליל נשים יותר רגישות ומצד שני יותר קל לייצר הרגשה של בית ומשפחה.
איזה רגע בקריירה את הכי גאה בו + טיפ לאישה עצמאית בתחילת דרכה.
אני גאה בנחישות שלי. למרות כל הקשיים בתחילת הדרך כשהקמתי את אורגניקזון , לא ויתרתי והמשכתי להאמין ולפעול להצלחה. טיפ - תשקיעי בעצמך! ביכולות המקצועיות לצד היכולות המנטליות. תמצאי את הדרך להאמין בעצמך תוך כדי עשייה מתמדת ושיפור יומיומי.
מה הופך את ecoLove למותג הדגל?
ecoLove הוא מותג בבעלות אורגניקזון, כלומר, אנחנו היזמים והמפתחים מאחורי המותג בכל ההיבטים. ממגוון המוצרים דרך הסטנדרטים והמיתוג. ecoLove מבוסס על ערכים של טבעיות, קיימות ואיכות. הוא נולד מתוך הבנה עמוקה של צרכי השוק המקומי והבינלאומי ומציע שילוב של רכיבים אורגניים, אריזות ממוחזרות ואיכות בלתי מתפשרת. העובדה שהוא נמכר בהצלחה גם בארה"ב, כולל ברשתות כמו Whole Foods ו-Amazon, מחזקת את מעמדו כמותג מוביל.

מה היא שגרת הטיפוח האקולאבית שלך?
בוקר: שטיפת פנים עם ג'ל ניקוי פנים + סרום, קרם פנים וקרם עיניים מקולקציית LOVER
לפעמים מעצבת את השיער עם קרם לחות לשיער מהקולקצייה הכתומה.
מקלחת עם הקולקצייה הסגולה: שמפו מרכך או מסיכת שיער וסבון גוף.
במהלך היום: שוטפת הרבה ידיים ( סוג של פטיש...) ומשתמשת בקרם הידיים.
בערב: אם התאפרתי – ניקוי פנים עם מיסלר אח"כ שטיפת פנים עם ג'ל ניקוי פנים ולסיום טקס ביוטי, עיסוי פנים עם אבן הגוואשה והסרום. בסוף העיסוי – קרם פנים Extra Lover
מה גרם לך לעזוב משרות ניהול בכירות כשכירה ולפתוח עסק משלך ולהתחיל הכל מאפס?
אחרי שעבדתי בכמה חברות ורכשתי כישורים ידע וניסיון לייבוא מוצרים , שיווק וניהול מערך מותג, הרגשתי שאני מוכנה להקים עסק משלי. מתוך ניסיון העבודה שלי כבר היה לי בראש חזון, איך החברה צריכה לפעול, איך יהיו היחסים בין העובדים ומה תהיה התרבות הארגונית.
מה שלא ידעתי זה איזה סוג של מוצרים יהיו... ידעתי שאני רוצה להשתמש בידע והנסיון שלי לשווק מוצרים שקרובים לליבי ואני מאמינה בכל ליבי שיש להם יתרון משמעותי בחיים בריאים.
באותה תקופה הייתי כבר אמא עם 2 בנות והייתי מאד עסוקה במה הן יאכלו, במה ישחקו ואיך לשמור על הבריאות שלהן ככל שניתן. ברגע שאישה הופכת לאמא אז פתאום תשומת הלב לפרטים שקשורים לבריאות הילד הופכים להיות מאד משמעותיים. כבר אז הקפדתי לרכוש ככל שניתן מוצרי מזון אורגניים לבנות שלי ושמתי לב שחסרים הרבה מוצרים ואז נפלה ההבנה וההחלטה להתרכז בייבוא ושיווק מוצרים אורגניים. ברגע שהחלטתי שאני רוצה שיהיה יותר מגוון של מוצרים אורגניים בחנויות הטבע נפלה ההחלטה ומיד קניתי כרטיס לתערוכה האורגנית בנירנברג בגרמניה. זה היה בפברואר 2008.

כשחשבת להקים את אורגניקזון, מה היה הפחד הכי גדול שלך – ואיך התגברת עליו?
האמת שאני לא ממש מתייחסת לפחדים. מבחינתי זה אתגרים והם רק ממריצים אותי ולא מפחידים אותי. אז פשוט הייתי ממוקדת מטרה – להקים את החברה בצורה הנכונה שתהיה מוכנה לצמוח. לבנות פלטפורמה שיכולה לגדול.
מה היה רגע המפתח שבו הבנת שהעסק שלך מצליח?
גם בשנים הראשונות שהעסק עדיין לא הרוויח הרגשתי את ההצלחה. הצלחה שהמוצרים שאנו מייבאים ומשווקים טובים גם לאדם וגם לסביבה. הפירגונים מהלקוחות, הצמיחה והתחושה הפנימית החזקה שלי שאני בכיוון הנכון. כמובן שככל שהחברה גדלה והיה גם רווחים בצד ההשקעה אז יש "אישור כלכלי" שהעסק מצליח.
איזו עצה היית נותנת לשרונה שהתחילה את המסע הזה בשנת 2008?
אל תקחי דברים באופן אישי. אורגניקזון זה הבייבי שלי וכשספק או לקוח היה מפריע או מזיק לחברה אני ממש לקחתי את זה באופן אישי והייתי כועסת ו"אכולה" מבפנים.
איך את שומרת על איזון בין קריירה תובענית לבין חיי משפחה?
חייבת להגיד שלא בכל רגע יש איזון בין קריירה ומשפחה וזה בסדר. זה בתקופות. בתחילת הדרך, הייתי עובדת המון בלילות כדי להשאיר זמן איכות לבנות שלי במהלך היום. בתקופות עמוסות הייתי יותר מרוכזת בקריירה וזה בא על חשבון זמן משפחה לפעמים. מה שחשוב בתקופות הללו שיש מעגלי תמיכה משפחתיים יציבים ואוהבים לבנות שלי. כולן היו חלק מהמסע שלי וחלק מההצלחה והרווח הוא שלבנות שלי יש קשר חזק ואוהב איתם. היו לי כל מיני פטנטים לשלב זמן איכות גם במעט זמן שאני בבית, לדוגמא לבשל יחד, לעשות אמבטיה כולן יחד ( יש לי רק בנות... קל יותר) ואפילו לעבוד יחד – להדביק מדבקות על המוצרים, לעבוד יחד בפסטיבלים וכו'
בדיעבד, יש משהו שהיית עושה אחרת היום?
"כל מה שקרה היה חלק מהדרך והלימוד שלי". אני מאמינה שהתהליך שעברתי, עם כל האתגרים וההצלחות, הוא מה שעיצב את החברה למקום שבו היא נמצאת היום.

איך מתקבלות ההחלטות לגבי אילו מותגים לייבא ואילו מוצרים לפתח?
אנו מקבלים החלטות על סמך:
ביקוש צרכני: האזנה לצרכים של הלקוחות בישראל ובעולם.
ערכים סביבתיים: רק מוצרים שעומדים בסטנדרטים הגבוהים של קיימות ובריאות.
איכות וביצועים: מוצרים שצריכים להיות לא רק אקולוגיים, אלא גם יעילים ושימושיים.
התאמה לשוק המקומי והבינלאומי: פיתוח מוצרים שיכולים להצליח בישראל וגם בחו"ל.
השוק האורגני בישראל נמצא בצמיחה. מה לדעתך הטרנד הבא בתחום?
יותר אריזות חיסכון ומוצרים במילוי חוזר: כדי להפחית פסולת פלסטיק.
רכיבים: שימוש גובר במרכיבים מקומיים ובחקלאות בת-קיימא.
טיפוח טבעי ואקולוגי מותאם אישית: מוצרים שמבוססים על התאמה אישית לפי סוג העור והשיער.
מה החזון שלך עבור אורגניקזון?
להפוך לספק מוביל ומוערך בתחום הצרכנות הטבעית, האורגנית והאקולוגית, תוך השפעה חיובית על הרגלי הצריכה, שיפור הבריאות של הצרכנים ושמירה על כדור הארץ.
איך מצליחים לשמור על ערכים ירוקים תוך התמודדות עם אתגרי השוק?
האתגרים הם רבים, ואנחנו חושבות תמיד על איך ניתן לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית שלנו בעולם, לדוגמה - ecoLove היה המותג הישראלי הראשון שעבר לבקבוקים 100% פלסטיק ממוחזר.
פיתוח אריזות חיסכון של 5 ליטר: מאפשרות מילוי חוזר ומצמצמות פסולת פלסטיק.
תמיכה במוצרים טבעוניים ולא נוסו על בעלי חיים: מחויבות ברורה לטבעונות ולערכים אתיים.
חינוך צרכני: הסברה מתמשכת על צרכנות חכמה וירוקה כולל איך לזהות מוצרים אמיתיים שהם באג'נדה ירוקה.
לסיום, החלום הגדול הוא ארצות הברית ספרי לנו קצת על תהליך הכניסה לשוק האמריקאי. מה היו האתגרים המרכזיים בתהליך הזה?
תהליך הכניסה לשוק היה מאתגר מאוד ולקח שנתיים של עבודה כדי לפרוץ עד שנכנסנו לרשת הולפודס לראשונה. האתגרים היו הן מבחינת בניית תשתית למותג – גיוס כוח אדם מתאים כמו מנהל סחר שיציג את המותג ברשתות הרלוונטיות, אנשי מכירות ומציאת מפיץ. גם נושאים לוגיסטיים ורגולטורים מהווים אתגר בפני עצמו שצריך ללמוד, להכיר ולפעול בהתאם. לאחר שהצלחנו להגיע למדפים, האתגרים הינם שיווקיים, להתמודד מול מותגים בינלאומיים מוכרים ולהצליח לייצר מודעות ולבדל את ecoLove בשוק האמריקאי.
לראיון עם שרונה בשפה האנגלית לחצי כאן
ראיינו וערכו: יובל ירושלמי ורון ראובן