
שמפו טבעי לשיער – הבחירה הנכונה | אורגניקזון
שמפו שעשוי מחומרים טבעיים הוא בריא יותר לשיער ולסביבה. מה חשוב לחפש בו, מה אסור שיהיה בו וכיצד משתמשים נכון לחפיפה מושלמת? על כך בפוסט שלפניכם

יתרונות שמפו טבעי לעומת שמפו רגיל:
- בריאות הקרקפת והשיער – שמפו טבעי עשיר ברכיבים צמחיים ותמציות אורגניות כמו שמן זית, שמן ארגן וחוחובה, ותמציות קמומיל, אלוורה ועוד המסייעים בשמירה על איזון הקרקפת ומניעת יובש, קשקשים וגירויים. התמציות הבוטניות מאפשרות ניקוי והזנה יעילים לשיער ותורמות למראה שיער בריא ורך.
- ללא חומרים מזיקים – שמפו טבעי אינו מכיל SLS, פראבנים או רכיבים פרקטוכימיקלים קשים אחרים, מה שמונע נזק מצטבר לשיער ולעור. SLS הינו חומר שגורם להקצפה, אך הוא גם ידוע כחומר המתקשר לגירויים בעור. גם הפארבנים שהם חומרי שימור אגרסיביים אינם מטיבים עם העור והשיער.
- ידידותי לסביבה – שימוש במרכיבים מתכלים, אריזות ממוחזרות וללא זיהום מים הופכים את השמפו הטבעי לבחירה ירוקה יותר. אצלנו תוכלו גם למצוא אריזות חיסכון משפחתיות של 5 ליטר שחוסכות פלסטיק וגם כסף.
- מתאים למגוון סוגי השיער – בניגוד לשמפו הרגיל רגיל המצוי בשוק, המגוון של קולקציות ecoLove נותנות מענה למגוון סוגי שיער: שיער רגיל, צבוע, שומני ואפילו לשיער שעבר החלקה.
רכיבים אורגניים וטבעיים שכדאי לחפש בשמפו:
שמפו טבעי מבוסס על רכיבים צמחיים המספקים הזנה ולחות לשיער בצורה הטובה ביותר. הנה כמה רכיבים שכדאי לחפש:
- שמנים טבעיים – שמנים כמו שמן קוקוס, חוחובה, ארגן, מקדמיה וקלנדולה מעניקים לשיער רכות, גמישות והזנה אינטנסיבית.
- תמציות צמחים – אלוורה, קמומיל, לבנדר ומלפפון ידועים בתכונותיהם המרגיעות, מחזקות, מעניקות לחות ומזינות את הקרקפת והשיער.
- חמאת שיאה – מעניקה הזנה ומגנה על השיער מפני יובש ופגעי הסביבה.
- ויטמינים ונוגדי חמצון – ויטמינים A, E ו-C מסייעים בחיזוק השיער ובהגנה מפני נזקים סביבתיים.
מה אסור ששמפו יכיל?
- SLS (סודיום לאוריל סולפט) – חומר מקציף נפוץ אך עלול לגרום ליובש וגירוי בקרקפת.
- פראבנים – חומרים משמרים שמקושרים לפגיעה במערכת ההורמונלית.
- סיליקונים – מעניקים לשיער מראה חלק וזוהר מלאכותי אך מצטברים עליו ומונעים ממנו לספוג לחות טבעית.
- צבעים סינתטיים – עלולים לגרום לרגישויות ולתגובות אלרגיות.
- רכיבים פטרוכימיים – תוצרי נפט שאינם מתכלים ועלולים לבריאות ולסביבה.
- אנו ממליצות על האתר ewg's skin deep לבדיקה של רכיבים במוצרי טיפוח. האתר סוקר עד כמה הם בטוחים למשתמש ונותן מידע מהימן ומקיף על החומר. כמובן שגם אנחנו עומדות לרשותך לכל שאלה על רכיב כזה או אחר.
טיפים לחפיפה נכונה של השיער:
- בחירת שמפו מתאים – הכי חשוב - התאימי את השמפו לסוג השיער שלך: יבש, שמן, רגיל, צבוע או שהוא עברה החלקה. לכל שאלה או ייעוץ לחצי על אייקון הוואטספ ונסייע לך בשמחה!
- שטיפה יסודית לפני החפיפה – שטפי את השיער במים פושרים-חמימים כדי להסיר לכלוך עודף ולפתוח את הקוטיקולה.
- שימוש בכמות מדודה – אין צורך בכמות גדולה של שמפו. מספיק גודל של מטבע לחפיפה אחת.
- עיסוי הקרקפת – עסי בעדינות את הקרקפת בתנועות סיבוביות כדי לשפר את זרימת הדם ולעודד צמיחה בריאה וגם כדי להגיע לניקוי מיטיב של הקרקפת.
- שטיפה יסודית לאחר החפיפה – ודאי שאין שאריות שמפו על הקרקפת. הן עלולות לגרום לגירויים, שומניות ולקשקשים.
- טמפרטורת המים – מים חמימים פותחים את הקוטיקולה לניקוי יסודי, אך לסיום החפיפה עדיף לשטוף במים קרירים עד קרים כדי לסגור את הקוטיקולה ולהעניק לשיער ברק טבעי.
- שימוש במרכך טבעי – אם השיער יבש או מקורזל, השתמשי במרכך טבעי על קצוות השיער בלבד כדי למנוע שומניות בקרקפת.
- ייבוש עדין – נגבי בעדינות עם מגבת רכה והימנעי משפשוף אגרסיבי שיכול לגרום לשבירה של השיער.
- שימוש במכשירים חמים לעיצוב השיער – מחליקים, פן ומסלסלים עלולים להזיק לשיער בטווח הארוך. עדיף להשתמש בהם במידה ולא כל יום.
- שגרת טיפוח משלימה – מסכות טבעיות מהוות פתרון מעולה לריכוך והזנה של השיער. השתמשי בהן 1-3 פעמים בשבוע לאחר חפיפה. עוד על מסיכות ניתן לקרוא בפוסט שלנו בנושא.
שמפו טבעי זה רק ecoLove
מותג אקולאב ecoLove מוביל את שוק הרחצה הטבעית בישראל ומציע מגוון שמפואים ומוצרי רחצה המבוססים על תמציות אורגניות משולבות ברכיבים טבעייים ואיכותיים. כל קולקציה מותאמת לסוג שיער אחר, כך שתוכלי למצוא את המוצר המושלם עבורך. האריזות עשויות פלסטיק ממוחזר, ובכך תומכות בגישה האקולוגית והמקיימת של המותג.
לסיכום, מעבר לשמפו טבעי הוא צעד חשוב לבריאות השיער שלך ולשיפור איכות החיים. בחרי בתוצרת ישראלית, תמכי בעסקים מקומיים, ושמרי על השיער שלך בריא ומלא ברק – ללא פשרות!
כתב: רון ראובן – נטורופת N.D, הרבליסט קליני ורפלקסולוג. המידע במאמר נכתב ע"י נטורופת מוסמך והוא אינו מהווה המלצה או תחליף לייעוץ רפואי. ההסתמכות על הכתוב היא על הקורא בלבד ומומלץ להתייעץ על רופא או מטפל טרם השימוש. נשים בהריון, מניקות, קשישים, ילדים ואנשים החולים במחלות כרוניות או נוטלים תרופות מרשם יש להיוועץ בגורם רפואי טרם השימוש.