דילוג לתוכן

סל קניות

סל הקניות ריק

תרופות סבתא

המיתוסים על תרופות סבתא – נכון / לא נכון? | אורגניקזון

אז חלקכם בטח שמו לב שהחורף הגיע אלינו במלוא הדרו, ואיתו גם כל החולי התחיל. בין אם זה בבית ובין אם במקום העבודה רובנו חווים תסמינים שונים של מחלות חורף. אז רגע לפני, זה הזמן לנפץ את המיתוסים על תרופות הסבתא של תקופת החורף.
מי מלח עשויים להקל על גודש באף – נכון
תמיסת מי מלח עשויה לסייע רבות בכל הקשור בגודש באף. למלח יש אפקט אנטי דלקתי שמסייע לניקוי מערכת הנשימה העליונה, שכן השטיפות מנקות את האף מאלרגנים ומזהמים שונים. כיום בשוק קיימים מגוון תכשירים טבעיים על בסיס מי מלח במינון מדוייק.
מיץ תפוזים מכיל את כל ויטמין ה-C שהגוף צריך – נכון חלקית
בתפוזים קיים ויטמין C בכמות יחסית גבוה, אך יש לזכור כמה כללים לפני שסוחטים אותו למיץ: ראשית, בעת סחיטת המיץ הולכים לאיבוד הסיבים התזונתיים של הפרי ותכולת הסוכר נהיית מרוכזת יותר. אכילת הפרי בשלמותו עם הסיבים מאטה את ספיגת הסוכר בגוף וכמו כן תורמת לשיפור ספיגת הוויטמין C בגוף. בנוסף כמות הוויטמין C בתפוז אינה מדידה (לעומת תוסף תזונה). הוויטמין משמש להמון פעולות בגוף, החל מייצור קולגן ועד חיזוק של תאי הדם הלבנים ומערכת החיסון, ולכן להסתמך על צריכת הוויטמין רק מתפוז שנויה במחלוקת.
פתיחת חלון בחורף גורמת לנו להיות חולים יותר – לא נכון
ההפך הוא הנכון! אוורור מקומות סגורים, במיוחד בזמן חורף וכשיש חולים בבית, מחליף את האוויר בבית ומסייע לווירוסים ולחיידקים לצאת ולהכניס אוויר נקי הביתה. גם אם המזגן מחמם, פתחו קצת חלון והכניסו אוויר נקי לחדר.
חליטה עם צמחי תבלין מסייעת לחמם את הגוף – נכון
מעבר למים החמים שמחממים את הגוף, קיימים מגוון צמחי מרפא שיש להם תכונות מחממות. תבלינים כמו קינמון, ציפורן, הל, פלפל שחור, ג’ינג’ר, ושומר עשירים בסגולות בריאותיות וגם משפרים את זרימת הדם לקצוות הגוף ומחממים את הגוף!
תה ג’ינג’ר לטיפול בבחילות וכאבי בטן – נכון חלקית
לג’ינג’ר יש תכונות אנטי דלקתיות טבעיות והוא משמש להרגעת הבטן ולהקלה על בחילות. כדי להכין תה ג’ינג’ר, טובלים כמה פרוסות של שורש ג’ינג’ר טרי במים חמים למשך כמה דקות.
לסיכום, המיתוסים על תרופות סבתא קיימים כבר מאות שנים ולא סתם!הדרך הטבעית ושימוש במוצרים טבעיים הוכחו כבריאים יותר וטובים יותר לא אחת.
כתב: רון ראובן – נטורופת N.D, הרבליסט קליני ורפלקסולוג.
המידע במאמר נכתב ע"י נטורופת מוסמך והוא אינו מהווה המלצה או תחליף לייעוץ רפואי. ההסתמכות על הכתוב היא על הקורא בלבד ומומלץ להתייעץ על רופא או מטפל טרם השימוש. נשים בהריון, מניקות, קשישים, ילדים ואנשים החולים במחלות כרוניות או נוטלים תרופות מרשם יש להיוועץ בגורם רפואי טרם השימוש.

מאמרים נוספים

שמן אגוזים ותועלותיו

כל מה שצריך לדעת על סגולות שמן האגוזים לשיער, לגוף ולנשמה | אורגניקזון

לרגל חג ט"ו בשבט ריכזנו עבורכם 6 אגוזים מהם מפיקים שמן אגוזים איכותי וטבעי שכדאי לאמץ לשגרת הטיפוח היום יומי

להמשך קריאה
טיפים ליום האשה

יום האישה 2023: 8 טיפים שכל אישה צריכה לדעת! | אורגניקזון

לרגל יום האישה החל ב 8.3 בכל שנה, איגדנו עבורכן 8 טיפים שכל אישה צריכה לדעת!

להמשך קריאה