10 עובדות על תה | אורגניקזון
הידעתן שצמח התה נקרא קמיליה סיננסיס? אם לא, אז יש לכן 10 עובדות חדשות לקרוא בנושא תה!
- תה הוא משקה מכיל קפאין, המיוצר משיח הקמיליה סיננסיס (חליטות הנעשות מצמחים כגון קמומיל, לואיזה וכו’ – אינם “תה” אלא חליטות צמחים).
- מקור המילה “תה” בשפה הסינית. המילה נטמעה בכל שפות העולם, בשתי צורות הגייה שונות: "תה" ו"צאי". באיטלקית, אנגלית, צרפתית ועברית למשל, אומרים “תה”. בערבית, רוסית, יידיש ופורטוגזית אומרים “צ’אי”.
- התה נחשב למשקה השני הנפוץ בעולם, אחרי המים. המדינה המובילה בעולם, בצריכת תה לנפש היא אירלנד עם שלושה ק"ג תה לנפש (יותר מחמישה ספלי תה ביום לאדם אחד!). בישראל הצריכה נמוכה יחסית למדינות אחרות בעולם: רק כ־200 גרם תה לנפש בשנה (ספל תה בשלושה ימים).
- כמות הקפאין בתה היא כשליש מזו שבכוס קפה.
- עיקר גידולי התה בעולם הוא בסין, הודו, פקיסטן, איראן, סרי לנקה, טאיוואן, יפן, אינדונזיה, נפאל, אוסטרליה, ארגנטינה ובקניה.
- שיח תה, הגדל בר יכול להגיע לגובה של 5 עד 15 מטרים ולעתים אף 30 מטרים! במטעי התה השיחים נגזמים למטר וחצי בכדי להקל על האיסוף.
- תה לבן, תה ירוק, תה שחור (אדום), תה אולונג, תה פו-אר – כולם מיוצרים מאותו צמח התה, רק בתהליך עיבוד שונה (דרגת חמצון העלים משתנה).
- תה “פו-אר” הינו תה אשר עובר תהליכי יישון (כמו יין) של בין 6-8 שנים ועד 50 שנה. ככל שהוא מתיישן יותר כך הוא יקר יותר.
- על מנת למצות את טעמם המרבי של עלי התה, על המים להיות רותחים כאשר הם פוגעים בעלים. כאשר מגישים תה בקנקן חרסינה, כדאי לחמם את הקנקן מראש (ע"י שטיפתו במים רותחים) כדי שלא יקרר את מי התה.
- התה קשור במסורות שונות של תרבויות רבות: תה המנחה הבריטי, למשל, (Afternoon Tea) היא מסורת בריטית מפוארת שהומצאה על ידי הדוכסית מבדפורד, כדי לתת מענה לחולשה שחשה בשעות אחר הצהריים…
המידע במאמר נכתב ע"י נטורופת מוסמך והוא אינו מהווה המלצה או תחליף לייעוץ רפואי. ההסתמכות על הכתוב היא על הקורא בלבד ומומלץ להתייעץ על רופא או מטפל טרם השימוש. נשים בהריון, מניקות, קשישים, ילדים ואנשים החולים במחלות כרוניות או נוטלים תרופות מרשם יש להיוועץ בגורם רפואי טרם השימוש.